Over Veenstra  

|

  Home  

|

  Login  

|

  Zoeken
Therapie         De therapie
De therapie
 
Het principe van de therapie is vanuit het eerder genoemde mensbeeld niet ingewikkeld, we hebben daartoe alleen de pathologische draaikolken op te heffen. Als dit goed lukt, herstelt de energie van de betreffende laag en het chakra en zal de eraan gekoppelde neurotransmitter ook weer normaal functioneren.
 
De therapie zelf kan op verschillende manieren plaats vinden. Het meest simpele is door acupunctuur, we plaatsen dan een naaldje op de plaats waar een pathologische draaikolk het lichaam raakt. Ook kunnen we een homeopathisch middel zoeken wat deze draaikolk opheft.
 
Het effect van beide therapievormen is natuurlijk niet zo dat dit ineens tot een volledig herstel leidt. Dit zou kunnen leiden tot een volledig overspoeld raken van ons dagelijks bewustzijn door de voorheen verdrongen emoties en moeilijk hanteerbare situaties kunnen geven. In de praktijk zien we een soort “afschillen van een ui” effect, waarbij laagje voor laagje aan onverwerkte traumatische gebeurtenissen de revue passeren. In sommige gevallen kan zo’n therapie meerdere jaren duren, afhankelijk van hetgeen we in ons leven aan ellende zijn tegengekomen, en wat we bij de geboorte al hebben meegenomen.
 
Behalve het opsporen van genoemde draaikolken wordt in het eerste onderzoek bij iedere patiënt de voeding gescreend op voedingsintoleranties. Na 30 jaar testen zijn er een aantal vaste relaties tussen voeding en bepaalde ziektebeelden steeds duidelijker geworden. Als voorbeeld migraine met suiker, koffie en cacao, melkeiwitten met constitutioneel eczeem, astma en diverse colitis beelden, aardappelen en koffie met reumatische klachten.
 

 

Afspraken
ma t/m do van 8:00 - 14:00 
073 - 614 51 51
 
  

M. Veenstra
Achterste Hermalen 9
5481 VB Schijndel